Tengu Stockholm - Top Notch Raamen

 Tengu ligger i A-House. Ett dystert betonghus men samtidigt delar de byggnad med Mr Cake och Omaka.

Här är menyn dynamisk men i grunden är det raamen. Tipset här är att boka plats och boka barplats. Det är mycket roligare att se på hur det öppna köket arbetar än att stirra ut på dötrista Rådmansgatan. Tjommarna bakom haket är folk från underbara Totemo Ramen, Nizza, Babette mm. Det förpliktar och jag tycker nog man klarar av att leva upp till hypen.

Inte stans bästa ställe eftersom "kocken" kan vara lite svajig. Kryddningen en dag är inte samma en annan dag. Mer sälta eller mindre. Det känns som dagsformen varierar. Men de har en hel del smaskigt på menyn och när jag var där senast - även lite modiga rätter som kotunga laab eller grillat ankhjärta på spett.

Den absoluta stora fördelen är att de säljer sina Ramen i hel eller halv portion. Det gör att kan mumsa på lite tare-penslade grillspett av olika typer, friterad kyckling, sallader eller ibland även hummer. Menyn kan variera!

 En del spännande viner, några sake (mest för formens skull) och några öl. En habil restaurang som man kan äta sig mätt på utan att bli helt ruinerad på. Men 185 för en nudelsoppa kvällstid, men nått före och lite starka drycker i glas.. notan drar snabbt iväg. Är man fler - kan man dela på rätterna vilket gör att du kommer undan mycket billigare, till skillnad från solo-ätaren.


Sitt helst i baren!

Dessert - klassisk Taiyaki. En kaka (lite våffeltyp) som fylls med
kräm. Inte som i Tokyo dock. Lite tunn i fyllningen.

Grillspett på karre (grisnacken) pimpad med lite floral tare. Riktigt bra!

Grillspett på ankhjärtan. Liknande topping som på den Kotunga Laab man serverade.

Soppbas på Shio (salt), Shoyu (soja) eller Miso.. Halv storlek!

Kotunga laab - tydliga thailändska smaker!!


Kommentarer