Washoku TOMO, Stockholm. 🍣🍣🍣🍣🍣 av 5

 Lokalen förpliktar lite. Det var hĂ€r Mama Wolf öppnade "way back". Sen fick de en ny lokal och in flyttade en Udon restaurang, i form av popup. Men samma person som öppnade Udon haket har nu fĂ„tt hyreskontraktet och fixat till en najs liten intim restaurang.

Nu kör man en normal japansk sushi-servering till fast-pris. En Omakase Sushi Kaiseki. Man har alkoholtillstÄnd och kan bestÀlla sake-paket med 5 olika sake. Och det bÀsta av allt.. man kan fÄ in en NAME BIRU!!! (googla om du inte vet)

Det Àr 15-17 rÀtter och kommer in under ett par timmar. Eftersom det Àr Omakase sÄ Àr menyn alltid olika. Mycket beror pÄ vad som Àr i sÀsong och vad man gör med det. Lite "nose to tail" koncept ibland.

Det Ă€r inte gratis, prismĂ€ssigt sĂ„ ligger man ganska bra. Varken billigt eller dyrt för vad man fĂ„r. Upplevelsen Ă€r en central komponent, det var flera japanska gĂ€ster och hela atmosfĂ€ren gjorde att man kĂ€nde sig lite förflyttat till en enklare restaurang i Tokyo. Ljudmattan med japanska, lite spansk bossanova i högtalarna, en riktigt Ashai öl-kran.. Det du inte fĂ„r Ă€r den dĂ€r finessen som renodlade hak kan ha. De som stĂ„tt och blandat misosoppa i 40 Ă„r, blandat sushiris i 30 Ă„r och de som kramat nigiris i hela sitt liv. 

Kökschefen anvĂ€nde, som exempel, bara EN kniv.. och inte en klassisk japansk uppsĂ€ttning med knivar. 

Det finns en del stÀllen som alla har denna typ av servering. AtmosfÀren Àr nog 50%. För mig var besöket hÀr mycket trevligare Àn pÄ Sushi Sho. Trots (eller pÄ grund av) sin stjÀrna var det inte alls som jag hoppades pÄ. SÄ pÄ Washoku var hela besöket betydligt trevligare.

Kvaliteten var det inget fel pĂ„, smakerna var bra. En del jĂ€ttebra, en del bra. Som sig bör sĂ„ fick man en lite lyx;  Foi Gras bit och en Otoro nigiri. Men samtidigt försöker man inte vara sĂ„ dĂ€r extravagant och ha rĂ„ hummer som "styckas" direkt före serveringen, hyvla en massa tryffel eller toppa med guld eller kaviar.

Detta Àr lite mer traditionellt, hemtrevligt och autentisk servering i en liten, intim miljö.

Lite bilder frÄn min sittning:














Kommentarer