PunkRoyal Bakficka - ⭐️⭐️⭐️⭐️ Av fem

Punk Royal - det är ett speciellt besök (bakfickan)




Mobilen låses in i en låda för upplevelsen här är i nuet. Vi hade backfickan för oss jälva. Otroligt svårt att sätta en nivå här för det är disneydagsmusik, rökmaskin, laser och högt tempo som råder. Som White Guide skriver:

"Efter bullfestvickning med punsch börjar överkörningen ta slut och de som funnit sig fullständigt punka ur i experimentkammaren kan trösta sig med viss anonymitet eftersom alla mobiltelefoner varit kidnappade."

Jag har aldrig haft Punk Royal på min bucketlist. Mest för en fin middag är fokus på me, myself, I and food och har inte haft förkärlek att nån kommer med en sked och matar dig. Det må vara gudomliga smaker men jag har nog tyckt det var inte min "stil". Men nu hade vi en förfest med temat "punk" där alla kom dressade och med smink och hårfärger som sig inte är normalt. Alla var taggade, i gasen och i det läget var det en helt perfekt fortsättning på kvällen.

Här är det högt tempo och en jävla attityd. En del rätter helt jävla magiska och en del var bara ”bra”. Men jag kommer vara evigt tacksam för besöket. Ett ostron med gurka , is och wasabi var magisk. Pärlhönan var perfekt men samtidigt som man är ganska blase i serveringen och trycker ut käk kombinerat med dryck utan presentation så blir det litet sönderryckt. Men så är det nog bara en gång man använder kniv och gaffel - det var till pippin. Annars var det äta med händerna (en gång kom gummihandskar fram - det var till glassen.. som åts med handen så klar). Drycker kom i strid ström men man hade ingen aning egentligen vad som dracks.. Annat än att iskall vodka serverades ur bensindunk, vin ur flaskor och punch ur nått mysko. Små bord som bara fylldes på med nya glas..

Introduktion med "svampte" är en klassisk servering på många finkrogar och som förväntat var Punk Royales väldigt smakrik med otrolig umami. Men sen är det full fart. Hela vägen in i kaklet. Deras löfte att du blir överkörd är fakta. 

Små rätter kommer in på löpande band och de presenteras lite slarvigt (punkigt) eller detaljerat.. typ "ni får en rosa delfin och du (vegetarianen) får grillad rotselleri".. eller som vegetarianens.. "du fick nån jävla hallongrej"

Maten är en dryg sjua men ser man till upplevelse en åtta. Tyvärr försvinner kvaliten men det är med avsikt. Det som normal är definitionen på gourmetrestaurang har man ju kastat ut med badvattnet. Med avsikt.  Showen och attityden tar över. Jag är dock evigt tacksam för upplevelsen och kan bocka av stället. Samtidigt fick jag mersmak och skulle inte ha något emot att gå på riktiga Punk Royale. Där kan en hel del annat hända...

När folk återhämtade sig dagen efter, låter det som alla var nöjda.. även de som punkade ur redan tidigt...






Kommentarer